Komoda – praktiško ir stilingo interjero dalis

1017
Komoda

Tai baldas paplitęs XVIII amžiuje, Prancūzijoje. Komoda transformavosi iš senovinių skrynių, kurios metams bėgant iš masyvaus sunkaus daikto patapo praktišku, talpiu baldu su stalčiais. Galiausiai šiame amžiuje komodą sutinkame kiekvienuose namuose, bent vieną. Baldų salonuose rasime nuo praktiško minimalistinio iki be galo elegantiško ir stilingo varianto.

Tad kuo toks patrauklus ir mėgiamas yra šis baldas? Kuo jis pranašesnis už spintą ar atviras lentynas?

Reklama

Komoda patraukia savo grakštumu, jos neperpildo erdvės bei daug mobilesnės nei aukšta spinta. Tikį baldą lengvai perstatysite į kitą vietą ar kitą kambarį. Jeigu yra galimybė namuose visada rinkitės integruotas spintas bei keletą talpių, stilingų komodų. Verta paminėti, kad ir sienos erdvė virš komodos tinkama paveikslui, veidrodžiui, laikrodžiui ar dailiam sieniniam šviestuvui.

Miegamajame komodą lokalizuojame priešais lovą, tarp dviejų lovų ar greta miegamos lovos. Priklausomai nuo kambario formos. Tačiau ne retai komodą sutikti galite ir prie kojūgalio.

Svetainėje šis baldas dažnai statomas prie sienų. Jeigu sofa lova yra svetainės centre – puiki vieta komodai yra už sofos. Dar viena patalpa, kur komoda yra reikalinga – holas ar prieškambaris. Čia puikuotis gali itin graži komoda, kuri bus puikus jūsų namų „veidas“ į namus užeinantiems svečiams.

Kalbant apie komodos praktiškumą paminėti reikia viršutinę jos plokštumą. Vaikų kambaryje komodos paviršius dažniau panaudojamas iš praktinės pusės: vystymo lentai, lemputei, ryto aprangai ar puodeliui vandens. Tačiau svetainėje ar kituose kambariuose – ant jos pasidėsite vertingą interjero aksesuarą. Taip komoda patampa namų dizaino akcentu. Todėl spintas stengiamas kurti neutralias, o komodas įspūdingas bei dailias, atkreipiančias į save dėmesį.

Ir nepamirškite, kad namuose visada rekomenduojame derinti vienos serijos komodas, lovos spinteles, vitrinas ar indaujas. Pasirinkite jums artimą ir prie kitų baldų derantį stilių, Tai suteiks interjerui stiliaus, vientisumo bei išbaigtumo.

Šiuo metu platų komodų bei kitų svetainės baldų pasirinkimą palankiomis kainomis rasti galite Isku Baldų salone Vilniuje: www.isku.lt Čia nuolaida visiems svetainės baldams taikoma iki spalio 21 dienos.