Išskleidžmas valgomojo stalas – praktiškas sprendimas

2093

Valgomojo stalas turi būti patvarus, funkcionalus ir stilingas. Prie valgomojo stalo kasdien susiburia šeima, prie stalo sutinkamos šventės, bei vaišinami svečiai. Rasti galite tiek prabanga dvelkiančių klasikinių, tiek itin lakoniškų minimalistinio stiliaus valgomojo baldų. Tačiau vertinantys natūralumą, visada dairysis kokybiškų, tvirtų medinių stalų. Visgi renkantis valgomojo stalą daugiausia diskusijų kelia stalo dydis. Kaip išsirinkti optimalaus dydžio stalą, kuris tiks jūsų valgomojo erdvei?

Valgomojo stalas – tai tarsi viso valgomojo baldų komplekto širdis. Visos kitos virtuvės ir valgomojo baldų komplekto dalys gali išsidėlioti aplink jį. Tad praktiškas sprendimas – prailginamas stalas. Toks stalas kasdien neužims daug vietos, tačiau pasikvietus daugiau svečių čia tilps visi. Tuo labiau, ne visi namuose turime didelę erdvę valgomajame, o susirinkus gausesniam būriui artimųjų bei draugų – visi patogiai ir jaukiai susėsite prie vieno stalo.

Reklama

Apvalus ar stačiakampio formos valgomojo stalas? Tai vėlgi priklauso nuo turimos erdvės. Apvalus stalas be galo romantiškas, madingas bei gražus. Tačiau tokios formos stalas visada užims daugiau vietos. Net jeigu jis yra su išskleidimo mechanizmu. Stačiakampio, kvadrato formos stalams vietą namuose rasti visada lengviau. Jį pasikeitus situacijai lengviau pritaikyti kitoje vietoje.

Kalbant pačių stalų išskleidimo mechanizmus, galima išskirti kelis pagrindinius:

  • „Drugelio” arba kitaip dar vadinamas „knygos” išskleidimo mechanizmas;
  • Prailginimas, įterpiant vieną papildomą dalį stalo viduryje;
  • Prailginimas iš stalo galų;

Nuotraukose patekiame keletą iliustracijų. Papildomos dalies ilgis dažniausiai būna 50-60cm ir galima įsigyti vieną arba du prailginimus. Jo kaina į pradinę baldo kaina dažniausiai būna neįskaičiuota, tad teiraudamiesi kainos pas pardavėją – būtinai tai pasitikslinkite. Kurį mechanizmą rinktis – priklauso nuo jūsų pačių. Rekomenduojame apsilankyti baldų salonuose ir išmėginti, kuris mechanizmas jums patogiausias. Taip pat įvertinkite, kaip dažnai teks stalą išskleisti.

Visgi, kaip bebūtų, esminis momentas yra stalo tvirtumas ir stabilumas jį išskleidus. Dėl to ypač svarbu išbandyti keletą valgomojo stalų ir rinktis tik kokybiškus, patikimų gamintojų baldus. Vienas tokių yra Isku Baldai. Šiuo metu kaip tik yra taikoma nuolaida visiems valgomojo baldams nuo stalų iki indaujų bei lentynų.

Sėkmės apsisprendžiant bei linkime ilgų, jaukių vakarų su savo artimaisiais!